vroeger nu en landelijk brocante

Blog

Vroeger Nu en Landelijk

Hoe het nu is


 
Alweer een tijd geleden maar niet stilgezeten.
Ik vind het ook niet makkelijk om iedere keer weer een boeiend onderwerp
te vinden. De laatste jaren is ook sociale media een dingetje geworden zoals
facebook en instagram. Hier plaats ik regematig berichten met betrekking tot 
Vroeger Nu en Landelijk. Dit neemt tussendoor best veel tijd in beslag en
verzin maar elke keer weer iets leuks om te melden, foto erbij en het moet
seizoensgerelateerd zijn. Ook

  Inpakken en verzendenDeze keer eens een "kijkje "achter de schermen.
In een webwinkel gebeurt meer dan je denkt, niet alleen inkopen verkopen en verzenden.
Je sorteert de artikelen bij elkaar, en gaat op zoek naar een passende doos. 
Daarna nog verpakkingsmaterialen, adreslabel en de "zeer breekbaar"stickers, want alles moet wel heel aankomen bij de klant.
Daarna komt het leukste, een presentje en het verpakken van de spulletjes.
Vaak probeer ik iets passe

MarktAfgelopen pinksterweekend hebben we op de Leurse Havenfeesten gestaan met een kraam.
De avond tevoren de auto strategisch ingeladen en de volgende morgen vroeg op.
De dag begon zonnig maar al gauw kwamen de wolken en daarna de regenbuien vergezeld met veel wind.
Tijdens het opbouwen ging het even mis door een windvlaag en hebben we het achterzeil van de kraam maar achterwege gelaten omdat die veel wind pakte en gevaarlijk werd.
Maar gelukkig hadden we een goede ruil met onze buurman die aardbeien in de verkoop had en met een grote vra

1 Mei
1 mei, de dag van de arbeid.
Zo ook bij mij want op 1 mei 2012 ben ik gestart met Vroeger, Nu en Landelijk, nu 4 jaar geleden.
Ook deze zondag geen rustdag maar de nieuwe, oude aanwinsten nakijken en schoonmaken.
Dan volgt het nummeren en opschrijven van de artikelen en meten en wegen, dit i.v.m. de webshop omdat alles op gewicht ingevoerd wordt en bij bestelling de gewichten van de artikelen bij elkaar geteld worden om zo de verzendkosten te berekenen.
Daarna ga ik een bi

GroothandelTijd om weer eens een bezoekje te brengen aan de groothandel. Het gebouw is een grote hal waar veel groothandelaren bij elkaar zitten. Dit is dus vaak een dagvullende bezigheid, maar wel leuk want je ziet veel verschillende stijlen en nieuwe trends en daar probeer ik mijn eigen stijl tussen uit te filteren. Want het moet hoofdzakelijk brocant, landelijk en nostalgisch ogen. Ook de naam van de website refereert hier aan.
Vroeger: brocante, spullen van vroeger.
Nu: spullen van nu , dus nieuw.

Pasen
Het paasweekend zit er weer bijna op, heerlijk genoten met zijn alle van lekker eten en de speciale paastaart, die kleinzoon Jens mooi versierd had.
Dit was weer het eerste christelijke feest van dit jaar. Een moment om met familie samen te zijn.
Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest.
Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerstte als de voorraden van de winter opraakten. Ik herken dit als de vastetijd uit mijn jeugd.
Veel

WorkshopHier ben ik weer!
Deze keer heeft het iets langer geduurd dan eigenlijk de bedoeling was. De afgelopen 2 weken diverse Paas/voorjaarsworkshops gegeven. Hier gaat stiekem veel tijd in zitten, zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blog wat betreft de nodige cakes die gebakken zijn.
Ook de bezoekjes aan de bloemistengroothandel daarvoor is altijd een feestje, ik kan daar best een hele poos rondlopen om ideeen op te doen voor de volgende workshops alleen is het daar zoooo koud in de koelcellen dat je wel naar buiten wilt. Gelukkig zit er ook een grooth

ReceptVolgende week beginnen de voorjaarsworkshops, dus deze week aan het bakken geslagen om iets lekkers bij de koffie of thee te serveren. Wat zal ik doen een peren of een appelcake. Weet je wat ik maak ze allebei en als er iets over is is manlief daar weer blij mee.
Hier de beschrijving van de peren cake want dat is toch wel mijn favoriet.
Ik neem hier altijd kant en klare cakemix voor, het liefst boerencake, die je volgens de gebruiksaanwijzing maakt.
Je schilt 1 peer en snijd hem in partjes. Vervolgens doe je 50 gram rietsuiker met 4

Wat is brocante voor mij


Brocante zijn spullen uit het verleden die je een goed gevoel geven en je terug in de tijd werpen.
Je denkt aan vroeger, die goede oude tijd maar ook aan het vaak zware gebruik, denk maar aan een eenvoudige slagroomklopper of het wasbord met de teil waar mijn moeder vroeger mee zwoegde.
Nu zijn het vaak verzamelartikelen die je een mooi plekje in huis geeft en die je ook goed kunt combineren met nieuwe items. Ik ben op zoek gegaan naar items voor de foto en toen kwam ik dit typemachine

ZondagWat doe je als het zulk trutweer is als vandaag? Jawel de kachel aanmaken en foto´s bewerken voor de website, beetje boekhouding doen en tussen de regendruppels door hout halen om het kacheltje brandend te houden. Op deze foto zijn mijn Opa en Oma te zien die ook hebben bijgedragen aan mijn brocante verslaving, ik zie het oude huis nog voor me met de bedstee, in de keuken de kachel met erboven de spiegel en het pijpenrekje van Opa ernaast en Oma met de koffiemolen op schoot om de bonen fijn te malen. Wat een mooie tijd!
Fij

Vroeger Nu en LandelijkHallo,
Vanaf vandaag wil ik deze blogpagina vullen met berichtjes over mijzelf, mijn webwinkel en wat er al dan niet op mijn pad komt en ik het leuk vind om met jullie te delen.
Mijn naam is Rian, ik ben getrouwd, heb twee zonen en ben oma van Jens en Lotte.
De voorliefde voor grootmoeders spulletjes heb ik altijd al gehad, ik kan ook nooit iets weggooien, er is altijd wel iets mee te doen.
Een nieuw stofje, een likje verf, combineren met nieuwe spulletjes enz. Sinds we een huis uit 1930 hebben gekocht ging het nog meer leven. Dit heeft geresulteerd in het beginnen van de webshop www

 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN